úterý 25. června 2013

Důvody proč máte stále celulitidu



1)      Používání velkého množství kosmetiky
-         sprchové gely, tělová mléka, zpevňovací krémy. To vše vám ubližuje, místo aby to plnilo svou zeštíhlující funkci. Na mytí doporučuji sůl/cukr trochu smíchat s olejem (olivový, kokosový), po sprše se mažu kokosovým olejem (rychle se vstřebá a vyživí kůži). Kdo má strie a jizvy, může si v lékárně koupit tobolky s vitamínem E a smíchat je s koksákem.

2)      Nevhodné oblečení
-         nejedná se jen o příliš upnuté džíny, které brání cirkulaci krve, ale také o nekvalitní oblečení z „levných“ továren v Číně. Výrobci (příliš) levného oblečení používají při zpracování bavlny chemikálie, aby se celý proces urychlil. Tato chemie už v látce zůstane a pak se nenápadně přenáší i do těla, kde zanáší lymfatický systém. Velké obchodní řetězce podepsali úmluvu (marks+spencer, CA atp.), že tyto chemikálie nebudou používat

3)      Parfémy
-         voňavky a parfémy působí na čichové vjemy. Existuje teorie, že zvyšují hladinu estrogenu a tudíž zhoršují celulitidu. Pokud chcete vonět, používejte raději esenciální oleje nebo parfémy na přírodní bázi.

4)      Příliš ženského cvičení
-         posilování, HIIT tréninky, funkční tréninky, crossfit…to vše útočí na celulitidu lépe než zumbička a aerobic. Protože tkáň se při posilování zpevňuje, a svaly jakoby masírují celulitidu zevnitř.
-         Velký mýtus je, že běh celulitidu zhoršuje. TOTO NENÍ PRAVDA! Běh venku, nikoliv na pásu, zlepšuje prokrvení kůže, spalování tuků a posiluje shlavně spodní část těla. Proto je to vyloženě pohyb vhodný proti celulitidě.

5)      Nevhodná dieta
-         výrazné snížení příjmu tuků a zvýšení příjmu sacharidů, kůži, a celému tělu nesvědčí. Když snížíme příjem tuků, začne nám špatně fungovat hormonální systém. Nejen že ženy, které jedí nízkotučně nemohou otěhotnět, ale také mají větší sklon k tomu mít celulitidu, přestože jsou štíhlé.
-         Stejně tak výběr „zdravých potravin“ které mají naprosto nevhodné „chemické“ složení (bebe sušenky). To už si raději dejte doma upečenou buchtu. Používejte základní suroviny a z nich tvořte svůj jídelníček. Kvalitní kváskový chléb (žitná+pšeničná mouka+kvas+voda) je lepší než tzv.celozrnný rohlík (3druhů mouky, semínka, barviva, škroby, bramborové vločky, látky zlepšující mouku, vitamíny, kyselina askorbová tec.). Všechny tyto látky rohlíku jsou pochybného původu.
-         Výzkum zjistil, že lidé, kteří jedli méně mléčných výrobků, měli také méně celulitidu

6)      Inzulínová rezistence
-         tohle je nadlouho. Doporučuji přečíst tento článek. Časté výkyvy hladiny inzulínu, mimo jiné, ničí pleť.

7)      Blbý pitný režim
-         prolíváte se vodou několikrát denně, jak vám radili, a ta mrcha ne a ne zmizet. Ono totiž nadměrné pití zatěžuje orgány. Takže to chce umírněně.

8)      Pozor na sóju
-sója je přírodní fytoestrogen, nehledě na to, že je geneticky modifikovaná, a kdo ví, co to s člověkem vše dokáže udělat.

9)      Antikoncepce
- tak tady je to jasné. Antikoncepce-pilulky, tělísko, je zlo. Ano je to můj názor. Ale parovinu, mimo jiná negativa, způsobuje celulitidu. Nehledě na to, že je močí estrogen vypuštěn do přírody, čističky vod ho nedokáží filtrovat, a působí tudíž i změny v přírodě (rybí říše). Pijí ho i naši muži ve vodě. Srry, chlapi L

Shrnu to:
-         naším cílem je tedy snížit hladinu estrogenu. Neznamená to, že bychom byly méně ženy, že by nám začaly růst vousy a bicepsy.
-         Nejlepší způsob jak toho dosáhnout je silový trénink, přirozené čisté jídlo a nepoužívat chemické prostředky na své tělo.

moje před a po, omlouvám se za sníženou kvalitu fotky
Jak snadné ;-)

4 komentáře:

  1. no tak já nevím, co dělám špatně, ale prostě jí mám, potvora jedna :/

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, píšeš, že se po sprše mažeš kokosovým olejem. Zkoušela jsem ten z DM, kterej mi úplně vyhovoval, nádherně voněl, chutnal....ale ta cena! Potom jsem zkusila tento: http://eshop.provita.cz/exec/order.aspx....za 173 Kč/ litr, ale ten se vyrábí jiným postupem, jen vlastně určen jen na vaření a kokos z něho není absolutně vůbec cítit :(...nemáš typ, kde kokosák koupit za lepší cenu?

    OdpovědětVymazat
  3. Perfektní článek, Terezko, konečně jsem ho otevřela! Zkusím ten olej s cukrem/solí, to vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  4. Clanek uplne mimo. Nejlepsi je veta "vyzkum prokazal ze lide kteri jedli mene mlecnych vyrobku meli mene celulitidy" - jako vyzkum? jmeno? zastiteni? sponzoring? a takhle je to temer se vsema vetama..

    OdpovědětVymazat