úterý 23. července 2013

Hýbat se je přirozené

Ahoj všem!
Delší dobu jsem nic nenapsala, měla jsem takovou mini dovolenou.

Co mě dnes napadlo při běhu?
Že člověk je stvořený k pohybu. Je to naše přirozenost, i když se to mnohým z vás nebude zdát. Ono není přirozené se přežírat nebo držet diety, je přirozené se hýbat.
Všude v časácích vám píšou: najděte svůj oblíbený druh pohybu. Jenže většinu z lidí dělají právě akorát to, co teď letí, nebo to, co spálí nejvíc kalorií, zeštíhlí zadek atp.
Je to BLBOST!
Všichni chtějí vypadat skvěle hned, za měsíc shodí 5 kilo dietou, ale plácají se pak roky v dietách, místo aby se přirozeně hýbali a za dva roky čuměli co se to v zrcadle objevilo za "kus".

Na světe je víc zajímavých sportů a druhů pohybu než si myslíte.

Můj příklad :
Cvičila jsem asi rok a půl Takwondo WTF. Je to full contact sport, to znamená, že když nevynikáte v sestavách (mám blbou pohybovou koordinaci), tak se hlavně "perete". Tréninky mě bavily, byli tam fajn lidi, ale jak byly sestavy nebo něco s jakože soubojem, tak mě to nebavilo. Na pár závodech jsem dostala od zkušenějších soupeřek doslova nakopáno, vše mi přišlo bezvýchodné až jsem se na to vykašlala. A následně pak na jakýkoliv jiný pohyb.

Po dětech jsem potřebovala zpevnit, tak sjem cvičila různé věci, ale začala mě bavit až Jillian. Bylo to poprvé, co jsem se na cvičení s ní začala těšit a co mě to bavilo. Stejně tak s během. Naopak na hodině Zumby jsem trpěla.


Zní to otřepaně, ale najděte si svůj sport nebo pohyb. Může to být klidně i tancování se psem (nevím jak se to jmenuje), chození po chůdách, bowling, kulečník, ale prostě dělejet NĚCO. Kdyť o postavu jde až v poslední řadě, před tím stojí důležitější věci: zdraví, vůle, trpělivost, práce se stresem, sebeúcta...

neděle 7. července 2013

Nike Training Club recenze

Ahoj,
po týdnu zdravotního volna jsem opět najela na "režim". Resp. nemohla jsem se dočkat pohybu. Narazila jsem na skvělou aplikaci na tablet/telefon Nike Training club. Pro některé z vás to asi nebude novinka :-D, aplikace byla spuštěna už v roce 2012, takže mám roční zpoždění.
Nicméně nadchlo mě to, hlavně pro to, že občas nemám cht přemýšlet jak a co budu posilovat, než zapnu PC abych si pustila Jillian, ZWOW, P90 x, Insanity...tak je tohle rychlejší a přenosné.

Jak to funguje?
Stáhnete si aplikaci (iOS nebo Android)
Musíte si tam založit účet/přihlásit se (je kompatibilní s Nike+ systémem)
A pak už si jen vybíráte cviky podle toho, jakého by jste chtěli dosáhnout výsledku, popř. sestavy na "problémové" partie

Je to super, protože pak už nepotřebujete připojení na net a můžete si své cvičení nosit všude, bohužel k dost cvikům je třeba náčinní (medicimbal, činky, bednička), ale kdo má fantazii tak se to dá nahradit Pet lahví s vodou např.

Také vám program automaticky nahraje do playlistu hudbu co máte v mobilu/tabletu.
Jednotlivé cviky mají videa, takže hned pochopíte o co jde, a je tam samozřejmě nastavené odpočítávání. Délka cvičení začíná už na příjemných 15 minutách pro extra vytížené osoby, a mohu vám říct, že jsem byla víc zpocená než při běhu na 10 km...

Shrnutí:
+ můžete mít neustále s sebou, na dovolené, v práci, ve škole
+ není třeba připojení na net
+ počítá vám časy, dostáváte ocenění, prostě klasický příjemný motivační Nike+ systém
+ dají se vybírat druhy cvičení, sestav je hodně, neomrzí se jen tak
+ jednoduché ovládání
+ dá se tam pustit vlastní hudba

- (pro někoho) je to v angličtině
- motivační komentáře ke cvičením jsou takové plytké alá plechová huba bez výrazu
- je možné, že pro hodně zkušené cvičence budou sestavy jednoduché